Вторник, 24.10.2017, 05:46
Головна



| RSS
УкраїнськаРосійськаАнглійська Німецька

Каталог новин
Новини РДА
Агропромисловий комплекс
Відділ економіки інформує
Фізкультура і спорт
Відділ з питань ЦЗ населення, ЖКГ та будівництва
Деражнянський районний сектор ГУДСНС України в Хмельницькій області
Відділ культури, національностей та релігій
Запобігання корупції
Оголошення РДА
Інформація про район
Громадська рада
Летичівське об’єднане управління Пенсійного фонду України
Архівний відділ райдержадміністрації
Обговорення
Служба у справах дітей Деражнянської РДА
Деражнянська ЦРЛ та ЦПМСД
Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Сектор містобудування та архітектури

Інші новини
Вакантні посади

Вакантні посади

секретар керівника спеціаліст І категорії провідний спеціаліст головний спеціаліст статист

(детальніше)

Пошук на сайті
Календар
«  Июль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Законодавство

Головна » 2017 » Июль » 26 » Будьте пильні – овочі можуть містити нітрати!!!
Підпишіться на стрічку наших новин RSS та будьте в курсі всіх останіх подій !
10:49
Будьте пильні – овочі можуть містити нітрати!!!


Забруднення навколишнього середовища нітратами напряму пов’язано з виробничою діяльністю людини. Особливу роль у цьому процесі відіграє інтенсивне застосування азотомістких добрив, що призводить до різкого збільшення вмісту нітратів не тільки в ґрунтових і поверхневих водах та ґрунті, але й у сільськогосподарській продукції.
Тривале вживання забрудненої нітратами води і овочів спричиняє розвиток хронічної нітратної інтоксикації. У організмі виникає ціла низка порушень, що спричиняє кисневе голодування органів і Повністю позбутися нітратів у овочах та фруктах неможливо та й недоцільно – разом з ними зникають і вітаміни. А ось зменшити їхню кількість можна й необхідно.
Кілька простих порад зменшення нітратів
Кількість нітратів зменшується на 10-15%, якщо ретельного вимити та почистити овочі. Петрушку, кріп, листя салату рекомендують вимочувати дві години перед споживанням. У картоплі, моркві, буряках, капусті, якщо потримати їх годину у чистій воді, вміст нітратів зменшиться на 25—30%.
У процесі варіння моркви та буряка нітрати переходять у воду в перші 30—40 хвилин. Картопля при цьому втрачає їх до 80%, морква, капуста – до 70%, буряк – до 40 %.
При годуванні дітей морквою використовуйте зовнішній шар, який залишається безпечним, тому що нітрати переважно накопичуються у її центральній частині.
Соліть і заквашуйте овочі. На четвертий день вміст нітратів починає падати, на 18 день – сполука майже не визначається.
Аби зменшити вміст нітратів у огірках, помідорах та редисі належить зрізати частину овочів біля хвостиків.
Не їжте у динях та кавунах нестиглий м’якуш біля шкоринки. Взагалі не вживайте недозрілу городину, адже незрілі овочі та фрукти містять в 2—3 рази більше нітратів, ніж достиглі.
Споживайте якомога більше чорної смородини, червоної та білої порічки (у висячих плодах нітратів може й узагалі не бути), пийте зелений чай – це натуральні нейтралізатори нітратів.
Вживайте тільки якісну воду із перевірених джерел.
В час реформ і змін реалізаторів харчових продуктів ніхто не в змозі контролювати,представники бізнесу самі відповідають за продукцію, яку продають. За літній період жодний підприємець не звертався до нас, щоб перевірити продукцію на вміст нітратів. Будьте обережні!
При покупці свіжих овочів та фруктів необхідно вимагати у продавця документ про перевірку на вміст нітратів у їхній продукції. Адже це допоможе зберегти здоров’я Вам, рідним та близьким.
Категорія: Новини РДА | Переглядів: 58 | Додав: Ruvik
>
Читайте також останні новини сайту:

_

Голова

Деражнянської районної

державної адміністрації

_____

Основне меню сайта РДА
Пошта
Логін:
Пароль:

(це що)

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наша кнопка


Якщо наш сайт, корисний для Вас, то можете розмістити наш банер у себе на сайті

Кнопка - Деражнянська РДА


Вверх CY-PR.com Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru Карта сайту
Деражянська РДА© 2017 Зробити безкоштовний сайт з uCoz